top of page
  • Skribentens bildIngrid och Ulf Hesser

Vad vore Frankrikevistelsen utan bagaren


Nedanför backen från vår domän i Cagnes-sur-Mer ligger det underbart genuina bageriet på bilden. Man har öppet 7 dagar i veckan numera och här vattnas det i munnen så fort man närmar sig. Vill man sitta ner en stund går det som synes alldeles utmärkt.

Vår bagare M. Adenod, är välvilligt optimistisk när det gäller våra språkliga kunskaper och med samma tålamod och entusiasm lär han nu upp fjärde generationens bagare i familjen. Allt bröd bakas på traditionellt vis med surdeg och i stenugn med mjöl av bästa kvalitet. Det är faktiskt snudd på "värt en resa" och även om det finns andra bagerier i närheten är det här vår favorit.

Prova en "Toursade", "petite soeur" eller en "Rustique" och toppa med en croissant eller pain au chocolat. Det med en kopp kaffe i solen på terassen kan inte överträffas av särskilt mycket!

Läs mer om hur vår bagare fick ett finger med i den kungliga invigningen av villa Ingeborg i det här blogginlägget!

102 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page