top of page

Cagnes-sur-Mer 

EN GENUIN PÄRLA MED NÄRHET TILL ALLT

Oavsett om du planerar att hyra hus i Frankrike eller inte är rivieran ett attraktivt resmål för väldigt många och Nice med omnejd har så mycket att erbjuda. Cagnes-sur-Mer ligger på bekvämt avstånd från den sydfranska metropolen Nice och består av tre olika stadsdelar; den charmiga medeltidsbyn Haut-de-Cagnes, fiskarnas centrum Cros-de-Cagnes nere vid vattnet och däremellan själva centrum för Cagnes-sur-Mer. Här är man nära det blå Medelhavet och kan njuta av det härliga livet på Rivieran.

Den lilla byn St Laurent du Var strax intill har långa sköna stränder, med bilfri (!) strandpromenad och ett lugnt tempo med små affärer och trivsamma restauranger. I Cagnes sur Mer finns en provencalsk marknad och hundratals butiker. Via ett nätverk av bussar når man lätt orter som Nice, Antibes, Cannes, Vence och Grasse. Tåget går utefter hela kusten mellan Spanien och Italien.

HAUT-DE-CAGNES

CROS-DE-CAGNES

CAGNES-SUR-MER

Mitt i blickfånget uppe vid huset ligger byn Haut-De-Cagnes med sin karakteristiska borg Chateau Grimaldi från 1309 på besök. Nu ett magnifikt konstmuseum. 

I de vindlande, blomfyllda gränderna och stenhusen lever folk sitt dagliga liv, barnen går i skolan och ung som gammal spelar boule på torget. I själva byn finns 10-15 restauranger, barer, hotell och en pub.

Här finns också en äldre del, Cros-de-Cagnes, som är ett gammalt fiskesamhälle vid kusten. Det bedrivs fiske där än idag från en gedigen liten fiskehamn.

Cagnes-sur-Mer ligger några kilometer västerut från Nice flygplats och andas mycket av det ursprungliga och genuina som många av oss Frankrikeälskare söker. Här finns en välkänd Hippodrom med hästkapplöpningar men också en hel rad utställningar med allt från lokala matproducenter till vingårdar från hela Frankrike som visar sina produkter.

UPPLEV RIVIERAN PÅ RIKTIGT

Få ställen i världen har fascinerat så många och fortsätter att göra det. Kontakta oss och ta första steget till en semester utöver det vanliga.

bottom of page