Nyårsdagsbad!

January 5, 2018

Inte visste vi att fransmännen är helt galna i bad på årets första dag. Vi blev inbjudna till att bada på nyårsdagen tillsammans med ett gäng bekanta på den lilla stranden i Antibes. Det ordnades varm dryck för att både badare och medföljande och vår bild av det hela var att ett 40-tal individer skulle träffas och efter vissa badat och andra hejat skulle vi äta fransk nyårslunch. 

 

Dröm om vår förvåning när vi anländer till en strand helt packad med vinterklädda åskådare i pälsar och dunjackor, tv-team med sädningsbil och höghöjdskorg! 

Visst fanns det också en hel hop exhalterade vinterbadare som hejades på och värmdes upp med glada tillrop i megafoner. Stämningen var på topp!

 

Som värsta Vasaloppsstarten stod vi där med händerna klappande taktfast i luften och fötterna i den iskalla sanden (det rekommenderas badskor!)

 

Pang så gick starten! Ingen tjuvstart, bara väldigt mycket skratt och tjut när vi rusade ut i vattnet för att inviga det nya året. ”Det blir aldrig kallare i vattnet än 14 C här nere” sa någon och det var nog vad det var.

 

En kul upplevelse, härlig stämning och en solig kalasstart på det nya året! 

Gott Nytt år! 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalda inlägg

De bästa tipsen till tågluffaren

December 29, 2019

1/10
Please reload

Senaste inlägg

January 5, 2018

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

KONTAKT

hyrhusifrankrike@gmail.com
+46701499574

FÖLJ OSS:

  • Instagram Social Icon
  • s-facebook
  • Twitter Metallic

© 2019 Hyr Hus i Frankrike