top of page
  • Ingrid

Att resa med barn till södra Frankrike


Att resa med barn kräver ofta ganska mycket planering med allt ifrån barnkläder till mat som ska med på resan. Det ska gärna inte vara för långt att resa, ett lagom varmt klimat och samtidigt barnvänligt och tryggt. Dessutom ska det vara avkopplade och ge lite semester för resten av sällskapet. Allt det här hittar du på den franska Rivieran!

Varför inte börja familjesemestern med en dag på någon av Lérinsöarna – två riktiga paradisöar, som har makalöst fina sandstränder. Båten går från Cannes och öarna ligger bara en dryg kilometer bort, vilket gör det extra smidigt med barn.

När ni tröttnat på sol och bad rekommenderas en tur i det förtrollande landskapet. På den största av öarna, Sainte-Marguerite, kan du följa en vandringsled genom pinje- och eukalyptusskogar. På samma ö satt den mytomspunne ”mannen med järnmasken” fängslad i över tio år på 1600-talet. Vem han verkligen var är omdiskuterat, men på Musée de la Mer kan ni få veta mer om den mystiska legenden.

På grannön Saint-Honorat ligger abbotklostret Abbaye de Lérins där munkar av cistercienserordern levt sedan 400-talet.

Det finns mycket att läsa på nätet om olika tips och erfarenheter när det gäller att vara barnfamilj runt Nice och och på Franska Rivieran - missa inte den här späckade hemsidan ger mängder med härliga tips och inspiration.

Här är några inlägg du som reser med mindre barn inte får missa: - Lekfontänen vid Place Massena i Nice - Utsikt, lek och vattenfall på slottskullen i Nice
99 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Äntligen!

bottom of page