top of page
  • Ulf

Nice har någonting för alla. Följ med!


Promenade des Anglais i stil

En stor stad, en lång strand och en ständigt pågående teater!

Nice är den franska rivierans drottning. På samma gång en levande sydfransk stad, ett kulturcentrum och en elegant badort.

Det ligger någonting alldeles särskilt i luften runt Nice, staden som för bara 150 år sedan hörde till Italien. Nice blev inte definitivt franskt förrän 1860, då Napoleon III slöt avtal med huset Savoy. I en omröstning fick invånarna välja Frankrike eller Italien. 25 743 valde ja för Frankrike mot 260 nej.

Nice var Europas snabbaste växande stad mellan 1860 till 1911 då välbärgade turister och artister strömmar till staden. I Nice är man mycket noga med att bevara sitt historiska arv och det är säkert det man känner i luften.

"Jag faller för något annat, något som känns unikt och lite svårt att sätta ord på. För dagens Nice tar avstamp i det genuina, hoppar över det storslagna och landar i lättsamhet. Ungefär som att någon som är riktigt smart kan kosta på sig att vara fånig. Det är ett Nice där vi som älsar livets goda kan njuta på ett avkopplat sätt."

Det slår gnistor om Nice och citatet här ovan från Amelia säger det så bra. Gnistor men utan åthävor. Mycket annat på medelhavskusten gnistrar och blänker mer högljutt som St Tropez, Cannes, Monaco och har också mycket att erbjuda, men Nice... Mmmm!

Små enkla tips finns t ex här

40 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page