Konstrunda via spårvagn i Nice

July 27, 2017

Vi träffade Patricia, vår konstintresserade guide, på Place Masséna i Nice för en spårbunden konstrunda. Det blev en spännande upplevelse av konst som enligt Patricia "inte kommer till er utan som ni måste anstränga er för att hitta". Vi började direkt vid ett vackert valv in till Nice gamla stad som kallas "Port Fausse" (den falska porten) med ett fat "Poste Restante". 

Vidare med spårvagnen som vi hoppade på och av flera gånger för att bli uppmärksammade om konstnärliga avtryck här och där utmed utmed hela spårets sträckningen. En del tydliga och andra mer dolda. En favorit var den vackra "biktbänken" i metall med glas från Venedig som ornament och ett genomgående mönster som avspeglade markens satta stenar. En annan lampstolparna som fått mönster som palmer.

Det kostar en Euro att åka spårvagn 75 minuter - varför inte hoppa på och utforska delar av Nice som många aldrig sett! 

Läs om projektet och de olika artisterna här: http://tramway.nice.fr/ligne-1/art-dans-ville.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalda inlägg

De bästa tipsen till tågluffaren

December 29, 2019

1/10
Please reload

Senaste inlägg

January 5, 2018

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

KONTAKT

hyrhusifrankrike@gmail.com
+46701499574

FÖLJ OSS:

  • Instagram Social Icon
  • s-facebook
  • Twitter Metallic

© 2019 Hyr Hus i Frankrike