Pain du Coeur för Prinsessan Christina

April 26, 2017

 

 

 

 

För några år sedan fick vår bagare ett finger med i  invigningen av Villa Ingeborg, svenskarnas högborg på Rivieran med "högkvarter" för både Svenska Rivieraklubben och Svenska Kyrkan i södra Frankrike och Monaco. Prinsessan Christina skulle klippa bandet och en eminent delegation med representanter från svenska ambassaden i Paris och borgmästaren i Cagnes-sur-Mer var på plats.

 

Till saken hör att vi köper vi vårt frukostbröd varje morgon i bageriet som nu sköts av Laurent Adenod som representerar fjärde generationens bagare. Just dagen före invigningen av Villa Ingeborg visade han en artikel om bageriet och honom själv i Nice Matin. Vi berättade om den stundande invigningen påföljande dag med en "svensk prinsessa" och han utbrast "jag älskar er svenskar som bor här omkring, ni är så artiga och positiva!".

 

Nåväl, nästa morgon vid samma morgonritual presenterar han ett enormt brödhjärta som han bakat och som han vill få hjälp med att överlämna till prinsessan. Nu ska man ju inte lova mer än man kan hålla, men Mr Arnaud fick löftet att brödet skulle överlämnas "till prinsessan eller någon representant för den svenska delegationen".

 

Tro det eller ej, brödet blev överlämnat, prästen höll ett rörande tal om "den glade bagaren som inte bara finns i San Remo" och prinsessan Christina och borgmästaren beundrade brödet, fotograferades med detsamma och bilder publicerades på svenska konsulatets hemsida och i Nice Matin!

En solskenshistoria om vikten av att gå till bagaren varje dag :) och att vi svenskar/utlänningar faktiskt uppfattas mycket mer positivt av fransmännen än vi möjligen tror!

(Och, ja, vi rapporterade tillbaka med bildbevis till en rörd bagare. Han har numera ett inramat collage med bilder och tidningsurklipp på en hylla i bageriet. Bredvid står en liten svensk flagga!)

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalda inlägg

De bästa tipsen till tågluffaren

December 29, 2019

1/10
Please reload

Senaste inlägg

January 5, 2018

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

KONTAKT

hyrhusifrankrike@gmail.com
+46701499574

FÖLJ OSS:

  • Instagram Social Icon
  • s-facebook
  • Twitter Metallic

© 2019 Hyr Hus i Frankrike