top of page
  • Skribentens bildIngrid och Ulf Hesser

Med tåg till Rivieran - det ger mersmak varje gång!


Med tåg till Rivieran

Vi gillar att resa med tåg. Det går alldeles utmärkt att göra tågresan söderut till en del av semesterupplevelsen! Inspirerade av facebookgruppen "tågsemester" har vi fått mängder av tips och härliga anekdoter.

Hör gärna av dig om du vill ha tips om att boka och planera din resa. Vi har bestämt oss för att minska vårt flygande privat och upplevelsen vi hade på vår första tågresa gav verkligen mersmak.

Sedan dess har vi hunnit med att åka Stockholm - Hamburg - Zürich med lyxig sovvagn, egen dusch och badrum, valt att bo på hotell i Karlsruhe och Hamburg för att sedan åka vidare nästa dag, och vi har tagit rutten via Paris för att få en extra minisemester.

Såhär skrev påsken 2019

Tågresandet växer så det knakar och på fredag börjar vi vår påskledighet med att ta tåget via Köpenhamn och Hamburg till Nice.


Vi träffade trevliga människor, åt smarriga smørrebrød till lunch i Köpenhamn, njöt av solnedgång vid Alster i Hamburg och tog nattåget till Zürich. Efter "mellanlandning" i Milano anlände vi sedan till Nice påskaftons kväll med massor av upplevelser och goda samtal i bagaget och en skön känsla i kroppen.


Nästa gång tar vi antingen bilen på tåget eller åker via Paris och bor över en natt. Sedan är det bara några timmar med TGV ner till Rivieran.

74 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Äntligen!

Comments


bottom of page