top of page
  • Skribentens bildIngrid och Ulf Hesser

Med tåg till Rivieran

Uppdaterat: 9 apr. 2022


Med tåg till Rivieran

Vi gillar att resa med tåg. Det går alldeles utmärkt att göra tågresan söderut till en del av semesterupplevelsen! Inspirerade av facebook-gruppen "tågsemester" har vi fått mängder av tips och härliga anekdoter. Tågresandet växer så det knakar och på fredag börjar vi vår påskledighet med att ta tåget via Köpenhamn och Hamburg till Nice.

Hör gärna av dig om du vill ha tips om att boka och planera din resa. Vi har bestämt oss för att minska vårt flygande privat och upplevelsen vi hade på vår första tågresa gav verkligen mersmak.

Sedan dess har vi hunnit med att åka Stockholm - Hamburg - Zürich med lyxig sovvagn, egen dusch och badrum, valt att bo på hotell i Karlsruhe för att åka vidare nästa dag, tagit rutten via Paris och mer.

Såhär skrev påsken 2019

Vi träffade trevliga människor, åt smarriga smørrebrød till lunch i Köpenhamn, njöt av solnedgång vid Alster i Hamburg och tog nattåget till Zürich. Efter "mellanlandning" i Milano anlände vi sedan till Nice påskaftons kväll med massor av upplevelser och goda samtal i bagaget och en skön känsla i kroppen.

Nästa gång tar vi antingen bilen på tåget eller åker via Paris och bor över en natt. Sedan är det bara några timmar med TGV ner till Rivieran.

39 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Äntligen!

bottom of page