• Ingrid och Ulf Hesser

Med tåg till Rivieran


Med tåg till Rivieran

Vi gillar att resa med tåg. Det går alldeles utmärkt att göra tågresan söderut till en del av semesterupplevelsen! Inspirerade av facebook-gruppen "tågsemester" har vi fått mängder av tips och härliga anekdoter. Tågresandet växer så det knakar och i fredag börjar vi vår påskledighet med att ta tåget via Köpenhamn och Hamburg till Nice.

Hör gärna av dig om du vill ha tips om att boka och planera din resa. Vi har bestämt oss för att minska vårt flygande privat med MINST 50%, helst mer, och upplevelsen vi hade på vår tågresa gav verkligen mersmak.

Vi träffade trevliga människor, åt smarriga smørrebrød till lunch i Köpenhamn, njöt av solnedgång vid Alster i Hamburg och tog nattåget till Zürich. Efter mellanlandning i Milano anlände vi sedan till Nice påskaftons kväll med massor av upplevelser och goda samtal i bagaget och en skön känsla i kroppen.

Nästa gång tar vi antingen bilen på tåget eller åker via Paris och bor över en natt. Sedan är det bara några timmar med TGV ner till Rivieran.

29 visningar0 kommentarer