top of page
  • Skribentens bildIngrid och Ulf Hesser

Konstrunda via spårvagn i Nice

Vi träffade Patricia, vår konstintresserade guide, på Place Masséna i Nice för en spårbunden konstrunda. Det blev en spännande upplevelse av konst som enligt Patricia "inte kommer till er utan som ni måste anstränga er för att hitta". Vi började direkt vid ett vackert valv in till Nice gamla stad som kallas "Port Fausse" (den falska porten) med ett fat "Poste Restante". 

Vidare med spårvagnen som vi hoppade på och av flera gånger för att bli uppmärksammade om konstnärliga avtryck här och där utmed utmed hela spårets sträckningen. En del tydliga och andra mer dolda. En favorit var den vackra "biktbänken" i metall med glas från Venedig som ornament och ett genomgående mönster som avspeglade markens satta stenar. En annan lampstolparna som fått mönster som palmer.

Det kostar en Euro att åka spårvagn 75 minuter - varför inte hoppa på och utforska delar av Nice som många aldrig sett! 

Läs om projektet och de olika artisterna här: http://tramway.nice.fr/ligne-1/art-dans-ville.

60 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Äntligen!

bottom of page