top of page
  • Skribentens bildIngrid och Ulf Hesser

Håll tiden och njut av lunchen!


Igår var det påskdagen och varenda restaurang utmed strandpromenaden (och det finns många!) var fullsatt när fransmännen med hela familjen skulle äta söndagslunch. Mellan 12.00 och 14.00 äter man lunch här i Frankrike och det är det inte mycket som ruckar på. Många butiker och andra inrättningar stänger dessutom för lunch under den tiden.

Vi har rest runt en hel del i olika delar av Frankrike, bott på små hotell och Gîtes-de-France. Otaliga gånger har vi och vårt resesällskap tagit det semesterlugnt på morgonen, ätit en sen frukost och just precis runt klockan två varit inställda på att äta en härligt god fransk lunch enligt alla konstens regler.

Med långa näsor har vi konstaterat att alla restauranggästerna som vi sett sitta på den charmiga restaurangen och se så nöjda och belåtna ut, gör det för att de var där när man skulle och de kunde reglerna. Vi däremot har fått ta våra kurrande magar och leta upp något litet café eller boulangeri för att stilla hungern... och vi har än en gång fått en påminnelse om hur man ska bete sig om man ska ha det riktigt bra under sin vistelse här i Frankrike. Det gäller med andra ord inte bara att hälsa artigt när man går in i en butik med ett "Bonjour Madame/Monsieur" man måste också kunna klockan och inställa sig för lunch på rätt tid!

30 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Äntligen!

bottom of page