top of page
  • Skribentens bildIngrid och Ulf Hesser

Äntligen!

Uppdaterat: 11 mars 2023

Solen skiner och värmen kommer så sakteliga. Det har varit kyligt och rått ett tag men morgnar som den här med frukost vid vattnet är bara så härliga.


Vi tog tåget söderut i mitten av februari för att uppleva blommande "skogar" av mimosa, citronfestival och karneval. Allt var på vår lista av saker vi inte upplevt tidigare.


Mimosan hittade vi ovanför Cannes där vi fick njuta utan att trängas. Åk upp till Croix de Garde och parken intill. Magnifikt!

Att uppleva citronfestivalen i Menton är något utöver det vanliga.

Instagram kan du se några fler av de fantastiska skapelserna med Operatema i årets Fête du Citron.Missa inte vår uppdaterade hemsida med våra bästa tips och information om att ta tåget till Rivieran!

När det här skrivs är vi på väg tillbaka mot Sverige. Varje resa upplever vi något nytt och bästa minnet från den här blir nog resan mellan Milano och Zürich. Superfräscht tåg, fantastiska vyer och den kalla ölen med tilltugg vid dukat bord.

Sämsta? Att franskmännens ilska över ett nytt pensionssystem gjorde att vi i sista minuten fick ta en taxi till Ventimiglia för tåget, som skulle gå mot Italien, var inställt. Men... då fick vi upptäcka den helt magiska inredningen och dekoren på stationens café och restaurangen. Inget ont...


 
Vi premierar flygfritt - för en hållbar framtid för oss själva våra barn och barnbarn

Välkommen att höra av dig om du vill veta mer om tågresor eller är intresserad av att hyra vårt hus.

Vår vän Maria Unde Westerberg är proffs på tågresor till södra Frankrike. På hemsidan withinreach.se kan du få massor av tips och än mer i hennes prisade resehandböcker Rivieran inom räckhåll och Languedoc inom räckhåll.


Du som väljer bilen och har elbil kan ladda på flera ställen i Cagnes-sur-mer. Det finns t ex Teslaladdare mindre än 10 minuter bort och ett eluttag vid vårt hus. Det fungerar utmärkt att ladda över natt.


Nu laddar vi för våren och önskar dig allt gott! Glöm inte att plantera några kryddväxter som timjan, salvia och kanske lavendel när våren kommer. Då får du själv och många nyttiga pollinatörer ett skrovmål och möjlighet att göra nytta i naturen.


A bientôt!

Ingrid & Ulf


Förutom vår hemsida - följ oss på Facebook och Instagram


 

112 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page